Plein 20

Over ons

Sinds de oprichting in 1989 is Plein20 een kleinschalige groepspraktijk voor kinder- en jeugdpsychotherapie. Inmiddels zijn we uitgegroeid tot een samenwerkingsverband van diverse zelfstandig gevestigde praktijken die allen gespecialiseerd zijn in zowel diagnostiek als behandeling.

Alle behandelaren van Plein20 zijn gespecialiseerd in kinder- en jeugdpsychotherapie, psychotherapie gericht op ouderschap en gezinnen en psychotherapie voor (jong-)volwassenen. Kinder- en Jeugd GGZ (–9 maanden tot 18 jaar) en Volwassen GGZ vind je bij ons onder 1 dak.

Sinds februari 2013 is Plein20 een opleidingsinstituut t.b.v. de psychotherapieopleiding (accent kind- en jeugd) aan de Centrale RINO.


We werken op basis van ‘best practice’ en vanuit een systemisch denkkader. Voor ons is het hele gezin belangrijk. We vinden het ook van belang om zoveel mogelijk aan te sluiten bij de hulpvraag van het gezin en/of de (jong-)volwassene. Dit vereist maatwerk. Doordat Plein20 kleinschalig is zijn we flexibel en zijn de lijnen kort, zowel met elkaar als met ons brede sociale netwerk, waardoor maatwerk ook te realiseren is.

De praktijkvoering en kennis worden regelmatig getoetst. Plein20 is gevisiteerd volgens de eisen van de LVVP. Naast de ruime ervaring in de eigen praktijk, hebben alle behandelaren eerder bij verschillende instellingen gewerkt.